Donovaly v letnej sezóne lákajú hlavne rodiny s deťmi, ktoré tu nachádzajú na jednom mieste všetko – komfortné rodinné apartmány, pestrú paletu rôznorodých aktivít, možnosti aktívnej aj komerčnej zábavy, vynikajúce služby, ako aj rozprávkový svet, ktorý robí z tejto destinácie dovolenkový raj.

V letnej sezóne je na tomto mieste skutočne príjemne. Devízou je počasie, ktoré neobmedzuje. Práve naopak, umožňuje vychutnať si čerstvý vzduch a preskúmať turistické chodníčky, z ktorých mnohé zvládnu aj deti. Popritom všetkom zostáva čas aj na zábavné parky vytvorené práve pre tých najmenších.

 

Rozprávkové svety

Naše Donovalkovo – hlavné mesto detí, kde si môžete splniť svoje detské sny, ako aj Dobšinského Rozprávkový svet Habakuky, či Myšiačikov detský vodný park plný interaktívnych hier, sú cieľovými destináciami práve pre tých najmladších. Pričom každým rokom v nich pribúdajú nové atrakcie a sú vždy iné. Sú to svety, ktoré sa podieľajú na tom, aby sa na Donovaloch deti cítili ako v rozprávkovom raji a ich rodičia si mohli bezstarostne vychutnať šálku kávy a relaxovať v osviežujúcej klíme.

záber na Donovalkovo, s pozadím zelených kopcov

Donovalkovo

 

Rodinné chodníčky

Dovolenka na Donovaloch umožňuje prežiť nádherný čas v rodinnom kruhu a zrelaxovať aj aktívnym spôsobom. Slnkom zaliaty región podporuje zažiť turistiku a aktivity v príjemnej klíme. Na výber je niekoľko turistických chodníčkov, či cyklotrás, ktoré sú vytvorené práve tak, aby po mnohých z nich zvládli prejsť deti. Rodinky tu môžu brázdiť bezpečnými chodníkmi, podnikať nekonečné prechádzky po lúkach, či lesoch a objavovať krásy regiónu v pohodovom, ale aj náročnom tempe. Príjemnou a nenáročnou prechádzkou vás prevedie napríklad trasa po žltej značke smerom k osade Kalište.

 

Za krásnym a romantickým výhľadom na Novú hoľu sa dostanete po svojich, ale môžete sa nechať vyviezť aj lanovkou a zísť dole pešo, čo vám bude trvať asi hodinku.

 

Donovaly a ich okolie môžete spoznávať na bicykloch, je tu 42 cyklotrás rôznej náročnosti. Bicykle, elektrické bicykle aj celú výbavu si môžete požičať v jednom z miestnych obchodov.

 

Príroda na Donovaloch

Nová hoľa

 

Výlet autom a adrenalínový dopping

Autom do pol hodiny sa dostanete napríklad na Vlkolínec, do Španej doliny, na Staré Hory či na parkovisko v Harmanci, odkiaľ pešo prejdete do Harmaneckej jaskyne, čo je tiež ideálne pre rodiny. Deti zažijú výlet, turistiku aj zaujímavosť v jednom „balíčku“.

 

Nechýba tu ani adrenalín a zábava. Menej odvážnejší začínajú na bungee trampolínach v najdlhšom lanovom centre na Slovensku a tí, čo potrebujú extra dávku adrenalínu, tu lietajú na paraglidingu vo vzduchu či na zemi na toboganovej bobovej dráhe.

Špania dolina

Špania dolina

 

Prorodinné ubytovanie

V tejto malebnej dedinke nájdete skutočne všetko na jednom mieste. Nudiť sa tu s deťmi určite nebudete. A pri dobrej voľbe ubytovania sa tu budete cítiť naozaj ako v raji. Jednou s možností sú rodinné FAMILY apartmány, ktoré si môžete rezervovať na https://donovalkovo.sk/ubytovanie, čím získate vstup do Donovalkova zdarma.

 

Samozrejme, možností je viac, pokiaľ túžite po starostlivosti, tak nadštandardné služby a kids friendly atmosféru ponúkajú hotelové rezorty, ktoré vám zabezpečia pohodovú rodinnú dovolenku.